פרוייקט עדויות האקלים - ביהאר

“הייתי רוצה שיותר אנשים יראו איך אלו שיש להם פחות אחריות על הזיהום וההתחממות הם אלו שהכי סובלים מהתוצאות של שינויי האקלים” 

(אנמיקה מביהאר, הודו) 

קולות של שינוי - ביהאר - סטודנטים מתכניות בינלאומיות מספרים על שינויי האקלים מסביב לעולם

מה שמך ומהיכן את? 

 

שמי אנמיקה קומארי ואני מביהאר, הודו. 

 

 

האם שמעת על המונח 'שינויי אקלים'? 

 

כן, שמעתי על שינויי אקלים כבר מימי התואר הראשון שלי. בימים אלה אני לומדת תואר שני בלימודי סביבה, מה שמקרב אותי עוד לתחום הזה 

 

 

תארי את האקלים בהודו 

 

הודו חווה תנאים קיצוניים של קיץ חם מיוני עד ספטמבר וחורפים מאוקטובר עד דצמבר. הטמפרטורות בקיץ מגיעות ל43°C. 

 

 

אתם רואים שינוי במזג האוויר בשנים האחרונות? 

 

חוויתי את שינויי האקלים במהלך השנים האחרונות. החורפים מגיעים מאוחר יותר ממה שהיינו רגילים. החורפים גם לא כל כך קרים כמו פעם. כשגדלתי בפטנה, מזרח הודו, השינויים הללו היו מאוד ניכרים– חווינו גלי חום קשים, בצורות שפגעו בחקלאות, ודפוסי המונסונים השתנו וגרמו להצפות קשות בשנים מסוימות. אחרי שהתחתנתי, עברתי לגורוגרם בצפון המדינה, ושם גם חווים את אותם האתגרים. למרות שתרומתו של כל אדם בהודו לפליטות גזי החממה הן לא גבוהות, אנחנו סובלים הרבה יותר מהשפעות שינויי האקלים מאוכלוסיות אחרות, שגרמו ליותר פליטות. דווקא אלה שאחראים פחות למצב הנוכחי - נפגעים יותר, וזה מדגיש את החשיבות לעסוק בנושאים של צדק אקלימי. 

 

 

מה המשפחה שלך חושבת על שינויי האקלים? 

 

אמנם לא מדברים אצלנו הרבה על שינויי האקלים, אבל כולם משפחה חשים את השינויים הללו  בשטח. 

 

 

מה דעתך על שינויי האקלים, לאור מה שקורה בהודו? 

 

למרות השינויים שתיארתי, אני לא חושבת ששינויי האקלים ישפיעו בצורה דרמטית על החיים היומיומיים שלנו. אני מאמינה שאוכלוסיית הודו חזקה ונמצא דרכים להסתגל בכל מצב, החיים ממשיכים. אחד הגורמים העיקריים לשינויים האקלימיים הוא ההתפתחות התעשייתית המהירה שמתרחשת מזה כמה עשורים בכל המדינה. ככל שיש יותר רכבים, מפעלים ותחנות כוח, כך האוויר שאנחנו נושמים מזוהם יותר ופליטות גזי חממה הולכות וגדלות. מעבר לפגיעה באיכות האוויר, הפליטות הללו משפיעות גם על עליית הטמפרטורות. למרות שהדור שלנו מתמודד עם זה, אני דואגת לגבי מה שמצפה לדור הצעיר בהודו, כמו הילדים העתידיים שלי, היה ולא תינקט פעולה עולמית משולבת שתמתן את שינויי האקלים. הייתי רוצה שיותר אנשים יראו איך אלו שיש להם פחות אחריות על הזיהום וההתחממות הם אלו שהכי סובלים מהתוצאות של שינויי האקלים. 

 

 

לחזרה לעמוד הראשי

 

מעוניינים.ות לשמוע כיצד ניתן לפעול בנושא? הצטרפו לניוזלטר של 'מיזם האקלים' של אוניברסיטת תל אביב וקחו חלק בפעילות שלנו בהתמודדות עם משבר האקלים.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות יש לפנות למערכת הפניות >>