פרוייקט עדויות האקלים - פיניקס, אריזונה, ארה"ב

"הקצב של אירועי הקהילה, שווקי הרחוב והטיולים בפארק – פשוט נעלם."

קולות של שינוי - פיניקס - סטודנטים מתכניות בינלאומיות מספרים על שינויי האקלים מסביב לעולם

מה שמך ומאיפה אתה? 

 

קוראים לי דניאל בנדהיים ואני מפניקס, ארצות הברית.

 

 

 כמה אתה שומע על שינויי אקלים? 

 

אני סטודנט ללימודי סביבה באוניברסיטת תל אביב; אני נתקל במונח שינויי אקלים כמעט כל יום.

 

 

 קורה משהו חריג מבחינת מזג האוויר בפיניקס? 

 

פיניקס חוותה קיץ חזק במיוחד ב-2023, שחרג מכל קיץ אחר בהיסטוריה. אני הייתי עד לאירוע הקיצוני הזה, ואני יכול לספר על עיר שנכון ללהיום מתקשה עם החום הבלתי פוסק שמעבר לזה שנרשמים בה שיאי חום, החום הזה משפיע ממש על השגרה ועל חיי היום-יום.

 

 

 האם אתה רואה שינויים כלשהם באקלים במהלך השנים האחרונות? 

 

הנתונים מדברים בעד עצמם – חווינו שיא של 31 ימים רצופים שבהם הטמפרטורה עלתה ל-110 מעלות פרנהייט (43.3 מעלות צלסיוס) ואף יותר. גל החום הקיצוני השתלט על הכל, והחוץ הפך לאזור בלתי נגיש. בעיר שידועה בזכות פעילויות חוץ, אנשים מצאו את עצמם סגורים בבית, מחפשים מפלט מהחום הכבד. כל האירועים הקהילתיים, השווקים הפתוחים, והטיולים הפסטורליים בפארקים פשוט נעלמו. בימים האלה, הרעש של המזגנים הפך להיות משהו שפשוט הבחנת בו. כדי להקל על החום הכבד צריכת האנרגיה זינקה, והדרישה עלתה במהלך אירועי מזג האוויר הקיצוניים. אבל היה לכך מחיר, כי הנוחות שנמצאה בתוך הבתים עולה כסף ומביאה לעוד פליטות גזי חממה, כך שהדרך שלנו להתמודד עם החום והעליה בדרישה לאנרגיה, גם מעלים שאלות לגבי שימוש באנרגיה בצורה ברת קיימא שלא תחמיר את המצב.

 

 

מה המשפחה שלך חושבת על שינויי אקלים? 

 

בשנים האחרונות זה כמובן היה נושא לשיחה עם המשפחה והחברים. ההשפעה ניכרץ על כל שגרת החיים שלנו. פעילויות חוץ, שהיו פעם חלק בלתי נפרד מאורח החיים במדבר, הפכו להיות משהו שצריך להימנע ממנו, וכולם עברו לאורח חיים בתוך הבית.

 

הערבים, שהיה בהם פעם קריר יותר, לא ממש הקלו על החום של היום, וכך הבעיה נמשכה גם בלילה. 

 

 

 מה דעתך על שינויי אקלים? מה הסיבה העיקרית ומה יכול להיות הפתרון? 

 

מול האתגר הזה של שינויי האקלים, ראיתי גם את העמידות של קהילת פניקס. השיחות עברו משיחות מזג אוויר יומיומיות לשיחות על פרקטיקות ברות קיימא והחלטות שמבוססות על מודעות אקלימית.

 

החוויה המשותפת של חום הקיץ הקיצוני שעקף כל שיא קודם, דחפה וקידמה שיחה ברמה קהילתית על הצורך בהסתגלות ובבניית עתיד בר-קיימא. כשאני חושב על הימים החמים האלה, אני מבין את הדואליות של החיים שלנו בפניקס. אנחנו עיר שחשופה לימי חום קיצוני, ומחפשת דרך לחיות בצורה ברת-קיימא עם הסביבה המדברית שלנו.

 

הקיץ החם ביותר בהיסטוריה הפך לפרק חשוב, רגע שבו הסתגלות והתנהלות בת-קיימא הפכו לעקרונות שמנחים את הדרך של העיר ממנה באתי – עיר שעומדת באתגר, גם באתגר של שיאי חום וגם במרדף אחרי עתיד טוב ואחראי.

 

לחזרה לעמוד הראשי

 

מעוניינים.ות לשמוע כיצד ניתן לפעול בנושא? הצטרפו לניוזלטר של 'מיזם האקלים' של אוניברסיטת תל אביב וקחו חלק בפעילות שלנו בהתמודדות עם משבר האקלים.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות יש לפנות למערכת הפניות >>