פרוייקט עדויות האקלים - אנקרה, טורקיה
"השינויים הקטנים הללו מסתירים שינויים עמוקים שמשפיעים על מערכות אקולוגיות, פרנסה, והעתיד שלנו."
מה שמך ומאיפה אתה?
שמי אקמן סופווגלו, ואני מאנקרה, טורקיה.
כמה אתה ער לנושא שינויי אקלים?
בהחלט ער לעניין. שינויי אקלים זה נושא מורכב שאין לו גבולות, הוא משפיע על מערכות אקולוגיות, כלכלות, וחיים אנושיים ברחבי העולם.
האם אתה רואה שינויים כלשהם באקלים במהלך השנים האחרונות?
באופן כללי אני לא רואה הרבה שינויים בסביבת העיר שלי, אבל אם נסתכל על נתונים מהעשור האחרון, בהחלט רואים שינויים בטמפרטורות, במיוחד בקיץ.
בטורקיה, מדינה שהתפרסמה בזכות נופיה המגוונים והמורשת התרבותית שלה, אנחנו רואים את ההשפעות של שינויי האקלים בדרכים רבות, מהטמפרטורות שעולות ועד לשינויים בדפוסי הגשם, העדויות ממש סביבנו.
אני רוצה לשתף את את נושא שינויי האקלים של טורקיה, ולהתמקד בעוד בעיות כמו זיהום, הגירה, והתמודדות חקלאית. למרות שיש אנשים שמתייחסים לשינויי אקלים כאל תעמולה, ההשפעה שלהם נראית בחיי היומיום שלנו - מהפרעות מקומיות ועד למגמות הגירה עולמיות.
באנקרה ובערים אחרות, זיהום הוא דבר שבשגרה: עשן, פליטות מתחבורה ופסולת תעשייתית גורמים לבעיות מוחשיות כמו מחלות נשימה, ירידה באיכות החיים, והשחתת הסביבה. למרות הסימנים הברורים, שינויי האקלים הם נושא מבלבל עבור הרבה משפחות. יש כאלה שרואים שינויים קטנים בטמפרטורה, כמו מ-32 ל-33 מעלות צלזיוס במשך עשור, כלא חשובים. עם זאת, השינויים הקטנים הללו מסתירים שינויים עמוקים שמשפיעים על מערכות אקולוגיות, פרנסה, והעתיד שלנו. ההשפעות הן אמיתיות ונמצאות כאן, מעצבות את עולמנו בדרכים משמעותיות.
מה המשפחה שלך חושבת על שינויי אקלים?
די נדיר שנדבר על שינויי האקלים במשפחה שלי.
מה דעתך על שינויי אקלים? מה הסיבה העיקרית ומה יכול להיות הפתרון?
האקלים של טורקיה מושך תיירים מאפריקה. בתקופות החמות שלהם הם מחפשים הקלה בקיץ שלנו. מצד שני, העלייה זו בתיירות מכבידה על המשאבים המקומיים ומפריעה לקהילות, מה שהופך את ניהול ההגירה לקשה. התערבבות של תרבויות וסגנונות חיים שונים עלוליםליצור מתחים, כשהמקומיים נאלצים להסתגל לעלייה הפתאומית בכמות האוכלוסייה. המחוקקים עומדים בפני אתגר לאזן בין אירוח לבין שמירה על משאבים וקיימות.
נושא נוסף הוא החקלאות. מאי הוא חודש קריטי לגידולי החיטה שלנו וחשוב להכיר את הדפוסים העונתיים הללו כדי ליצור מדיניות אפקטיבית. אנחנו צריכים לחזק את החוסן שלנו על ידי השקעה בצמחים עמידים לבצורת ותמיכה בחקלאים. אל מול הסכמים ורגולציה מכיוון האיחוד האירופי, התלות של טורקיה בפחם מציבה סיכונים. ההתמודדות עם שינויי האקלים לא רק שקשורה להגן על הסביבה, אלא גם בהבטחה של ביטחוננו האנרגטי, במיוחד עם המתחים הגיאופוליטיים הנוכחיים.
לחזרה לעמוד הראשי
מעוניינים.ות לשמוע כיצד ניתן לפעול בנושא? הצטרפו לניוזלטר של 'מיזם האקלים' של אוניברסיטת תל אביב וקחו חלק בפעילות שלנו בהתמודדות עם משבר האקלים.