ד"ר אורלי רונן

לימודי סביבה

מחקר

ד"ר אורלי רונן, ראש המסלול לקיימות עירונית והמעבדה לחדשנות וקיימות עירונית בבית ספר פורטר ללימודי הסביבה באוניברסיטת תל אביב. אורלי היא ממייסדי מרכז השל לקיימות, הקימה את המרכז לקיימות מקומית, ואף שימשה כמנכל הארגון. בשנת 2009 זכתה בפרס הגלובוס הירוק על פעילותה לקידום הרשויות המקומיות בישראל בתחומי הסביבה והקיימות. אורלי הייתה בין הגורמים המקצועיים שהובילו את הצטרפות פורום ה-15 לאמנת האקלים ופיתוח המתודולוגיה לסקרים וצמצום פליטות גזי חממה בעיר. דר. רונן פיתחה את מודל "שכונה מקיימת" ושותפה בפיתוח גישת "קיימות בפתח הבית".

אורלי משמשת כמנהלת מקצועית של פורום רשויות החוף, ויועצת לקיימות לרשויות מקומיות, ביניהן עיריית תל אביב יפו, עיריית אילת, עיריית ירושלים ואחרים. אורלי ערכה את הצהרת תל אביב למעורבות ציבור בעיר חכמה ואת הדו"ח הלאומי לחוסן ופיתוח עירוניות 1996-2016. בתחום ההערכות לשינויי אקלים, רונן ערכה את המדריך להערכות לשינויי אקלים לרשויות המקומיות עבור משרד הגנת הסביבה ומשרד האנרגיה, את תכנית ההערכות של תל אביב יפו וירושלים ומלווה רשויות מקומיות נוספות בהכנת תכניות הערכות, וגיבוש מדיניות אקלים.

מה לדעתך הדבר הכי חשוב שכדאי לעשות כדי להתמודד עם משבר האקלים?

ליצור שותפויות בין מגזריות, אזוריות ובינלאומיות ולסייע לרשויות המקומיות להפוך לשחקנים מובילים

רוב דרכי הפעולה יוצרות כפל תועלות ויש הזדמנות לתיקון רחב

איך יראו לדעתך החיים שלנו כאן בעוד 50 שנים?

אם לא נפעל, הם יהיו עגומים, בועתיים ולא שיוויוניים. אם נפעל, הם יכולים להיות נהדרים

תחומי עניין וידע

לימודי סביבה